Kookvakantie Udo

Schrijfretraite met Wilma Geldof

Schrijven als God in Frankrijk – een verzorgde schrijfreis

24 – 30 juli 2021 (aankomst- en vertrekdag)

Hou je van schrijven, maar weet je niet hoe te beginnen? Heb je geen inspiratie, rust of tijd? Of schrijf je al wel, maar wil  je gevoed worden? Of wil je dat dat boek er eindelijk eens komt?

Op een oude boerderij in Zuid-Frankrijk, tussen de glooiende heuvels, en weg van de dagelijkse beslommeringen, vind je de rust in je hoofd om echt tot schrijven te komen. De combinatie van deze locatie en creatieve schrijfopdrachten openen je zintuigen en werken als een springplank naar je geheugen.

Wie

Voor zowel beginnende als gevorderde schrijvers. Voor wie voelt: nu moet ik dit doen. Voor wie in zijn/haar schrijven wil investeren.

Wat

Een programma met dagelijks workshops met zowel creatieve als ambachtelijke opdrachten waarin je bijvoorbeeld meer leert over sterke personages of over een goede verhaalstructuur. Opdrachten die een beroep doen op zowel je zintuigen en je hart, als op je hersenen. Heb je een manuscript waarin je aan het werk bent, dan kun je daar tussendoor ook mee aan de slag. Naast personages en structuur zullen verschillende schrijfaspecten aan bod komen, zoals dialoog en stijl. En verschillende genres zoals korte verhalen en poëzie. Dagelijks bespreken we gezamenlijk het schrijfwerk, maar er is ook ruimte voor individuele gerichte feedback en sparringsessies. Er is ruimte voor al je vragen.     En als je ergens geen zin hebt, dan hoeft het niet. Of wil je een dagje de keuken in om daar wat te leren: ook dat is mogelijk.

Door wie

Wilma Geldof (1962) is een ervaren schrijver, schrijfdocent en schrijfcoach. Klik hier voor haar website.                                                                                                                                                 Ze schreef tien kinder- en jeugdboeken en een roman voor volwassenen (‘Elke dag een druppel gif’) die bekroond werd met de Thea Beckman-prijs 2015. De in 2018 verschenen roman ´Het meisje met de vlechtjes’ werd vertaald in het Duits, Italiaans, Tsjechisch en Bosnisch. Wilma is sinds 2010 schrijfdocent bij schrijfschool ScriptPlus en online bij Editio. Daarnaast werkt zij als gecertificeerd docent Creatief schrijven bij Hart, de Haarlemse Volksuniversiteit.

TESTIMONIALSMeer over Wilma

Deel deze pagina