Kookvakantie Udo

Meditatieweek

 

Vipassana, als weg naar het hart.

Vipassana is een van oorsprong Boeddhistische mindfulness meditatievorm, gericht op inzicht opdoen in de natuur van de verschijnselen. Gedachtes, gevoelens, en alles om ons heen zouden we op den duur meer gaan ervaren als een continue komen en gaan en niet zo persoonlijk, als “ik” of van “mij”. Aan de andere kant is de weg van meditatie heel persoonlijk en is het belangrijk om meer verbinding te krijgen met onze eigenlijke behoeftes en gevoelens. Hoe brengen we dit persoonlijke samen met het transpersoonlijke? Hoe worden we minder diegene die we denken te moeten zijn en worden we meer onszelf? Gedurende deze retraite staan we stil bij deze thema’s. Hierdoor kan er meer rust en zelfinzicht ontstaan, vinden we antwoorden op persoonlijke levensvragen en ontstaat er een verandering van emoties.

Er wordt op een gelijkwaardige en ongedwongen manier onderzocht en geoefend. Er worden handvatten aangereikt om mee te oefenen, en om op zelfonderzoek te gaan. Er kan een diepere verbinding met jezelf en de natuur om je heen ontstaan. De prachtige natuur en het simplistische leven maken het mogelijk om te beoefenen zoals de Boeddha dat ooit gedaan zou hebben 2500 jaar geleden.

De retraite is grotendeels in stilte, om meer te kunnen indalen in de natuur van je eigen zijn. Vaak als we communiceren vervallen we in de sociale rollen die we gewend zijn. Dat is niet verkeerd, maar tijdens een retraite is het fijn dat een keer niet te hoeven en langer stil te staan bij hoe we er van binnen werkelijk aan toe zijn. Er zijn wel momenten dat we kunnen uitwisselen, voor vragen en antwoorden. De dag zal bestaan uit zit-meditaties, loopmeditaties, visualisatiemeditaties met muziek (om de verbinding met het hart te bewerkstelligen). Er zullen groepsmeditaties zijn, maar ook voldoende ruimte om de tijd naar eigen behoefte in te vullen en om te mediteren op een plek in de natuur naar vrije keuze.

20 – 26 juli 2019

Donatie vrijwillig voor het meditatieonderricht.

€ 455,- all in. (vegetarische maaltijden, drankjes en overnachtingen, 2 personen per kamer)

 

 


Deel deze pagina