Kookvakantie Udo

Blog

Marktexcursie en dan heerlijk koken

Posted on

 

Marktexcursie over de Haagse Markt en kookworkshop

Voor wie?
Voor iedereen die het leuk vindt om over de markt te lopen en warenkennis op te doen, nieuwe dingen wil leren en samen wil koken onder professionele begeleiding. Wat we precies gaan koken is nog niet bekend.

Opbouw van de kooklessen

We staan stil bij speciale aandachtspunten bij de bereiding van de gerechten. Vervolgens worden de cursisten in groepjes ingedeeld en gaan met een van de gerechten aan de slag, met raad en daad bijgestaan door Wouter. We maken een zo volledig mogelijke mise-en-place. Aan het einde van de kookles scharen we ons rond de inmiddels gedekte tafel en wordt er gedineerd en becommentarieerd, dit alles vergezeld van een glas wijn.

Groepsgrootte: 10 personen max
Starttijd: 09.30 uur, verzamelen op de markt bij de Volendammer Vishandel
Tijdsduur: 5,5 uur;   afloop workshop 15.00 uur
Kosten: € 70,00 per persoon, all-in.

 

Kijk voor uitgebreide info, ook een plattegrond, over de Haagse Markt op: www.dehaagsemarkt.nl

Hoe kom je bij de Haagse Markt?:

O.V.: Tram 11 en 12, halte Hoefkade

Fiets: Alle viskramen liggen in de hoek Herman Costerstraat / Hoflandplein

Er is een fietsenstalling hoek Hoefkade/Heemstraat

Auto:
Eerst maar de markt: De markt heeft een ondergrondse parkeergarage. De enige ingang zit in De Heemstraat vlakbij de Hoefkade. Rij de garage in (naar beneden), trek bij de slagboom een parkeerkaart en bewaar die goed. Je moet er later bij de automaat weer mee afrekenen. Rij na de hefbomen rechtdoor, maak dan een bocht van 180° naar links en rij rechtdoor tot je niet verder kan. Je zit nu “onder de vis”. Je ziet daar aan de rechterkant ook een trappenhuis, aangegeven met de letter “D”. Neem die trap en sla bovenaan rechtsaf. Recht tegenover de trap zit de Volendammer Vishandel (officiëel Fa.P.Bond en zonen), kraam 603 t/m 606. Dit is de ontmoetingsplek.

 

Deel deze pagina