Kookvakantie Udo

Creatieve retraite

Angela Evers                        laatst bijgewerkt 17-03-2021

Workshop « Ontmoet je ware natuur», met creatief therapeute Angela Evers

 

14 t/m 19 augustus en 21 t/m 26 augustus 2021

eerstgenoemde en laatstgenoemde zijn aankomst en vertrekdag

Beeldend werken zet ons denken en voelen in beweging op een manier die andere aspecten van onze persoonlijkheid aan het licht brengt. Deze workshop is bedoeld om door creativiteit letterlijk en figuurlijk vorm te geven aan ons gevoelsleven, aan wie we zijn. Gebruik makend van de intelligentie van handen, lichaam en intuitie, openen we een andere, een poetische blik op onszelf. De sessies gaan over de vraag « Wie ik ben, of wie denk ik te (moeten) zijn »… met alle verassingen van dien !

Plakken, schilderen, textiel, schrijven, driedimensionaal vormen met elementen uit de natuur, vergangbare creaties, zullen deel uitmaken van deze ervaringen. Het creatieve proces, spelen met mogelijkheden zoals kinderen dat spontaan kunnen, staat boven het plastische resultaat.

Om deel te nemen is er dan ook geen ervaring nodig in de zin van iets al kunnen ( tekenen, schilderen, boetseren), behalve een flinke doses nieuwsgierigheid en loslaten van controle…       (Een beetje Frans kunnen praten is daarentegen wel handig ! Angela is helemaal bilangual)

De sessies vinden plaats van zondagochtend t/m donderdagmiddag. Zaterdagavond 14 augustus word je welkom geheten door Wouter en Violet. Je installeert je op je kamer en maakt kennis met de groep, huis en terrein.

Daarna gaan we genieten van een maaltijd onder de pergola. Dagelijks is er programma, s’ochtends en het tweede deel van de middag tot +/- 19.00 uur. Daarna apéro en de avondmaaltijd. Iedereen kan naast het geboden programma, kiezen tijdens zo’n dag voor lekker luieren in de zon, een stille wandeling in de bergen, buiten schilderen of een Franse  sièste…  en de indrukken van de ochtendsessie een plaats geven. Tegen 5 uur s’ middags komen we weer bij elkaar terug in de groep , waar tijd zal zijn voor mondelinge uitwisseling en/of schrijven, over  « hoe en wat » er gemaakt is, en de de daarmee eventuele samenhangende emotionele bevindingen en inzichten… Het delen met groepsgenoten geeft een extra dimensie aan ieders individuele beleving, aan het onderzoeken en openbaren van onze ware natuur

Over mij :

Angela Evers is art-thérapeute, kunstschilderes en schrijfster. Geboren in Den-Haag, vertrok ze naar haar studie (Academie voor beeldende kunsten in Tilburg en HBO Psycho-pedagogie in Eindhoven) in 1979 naar Frankrijk. Na jaren met psychisch gestoorde en moeilijk opvoedbare kinderen gewerkt te hebben, koos ze voor “terug naar creatief”, als Art- director in de reclame wereld in Parijs. Met die ervaring stroomde ze weer door naar het HBO onderwijs en gaf 15 jaar les in grafisch ontwerpen, tekenen en schilderen in Parijs en in Aix en Provence. Haar al aanwezige persoonlijke interesse voor psychologie en psychotherapie, een opleiding als “art-thérapeute” in Arles, als ook de initiale opleiding in Eindhoven, brachten haar uiteindelijk op “haar plek” in het psychiatrisch rusthuis Saint Paul de Mausole in Saint Remy de Provence. (Daar waar Vincent Van Gogh destijds werd opgenomen, na de episode van z’n afgesneden oor). Hier werkte ze enkele jaren als creatief therapeute.

Sindsdien is Angela actief als therapeute in de ziekenzorg voor kanker patiënten en mantelzorgers, evenals in haar eigen atelier met groep en individuele creatieve therapievormen voor zelfontwikkeling. Haar schilderwerk is momenteel te zien in Moscou en Rome, in de Galeries van Carré d’Artistes. Naast schilderen schrijft Angela ook, waaronder een boek over creatieve therapie; “Le grand livre de l’art-therapie” dat in 2010 werd uitgegeven door Eyrolles en in 2012 haar roman ‘ L’apnée’ bij de uitgever L’Harmattan. Zie meer : www.angela-evers.com

 

Klik HIER voor data en prijzen.

 

Deel deze pagina