Kookvakantie Udo

Blog

Indiase ayurvedische kookweek in Frankrijk

Posted on

 

In samenwerking met Rada Meursings Kookstudio  organiseren we in Frankrijk een bijzondere vakantie kookweek, waarin je heerlijk kunt uitrusten, wandelen, genieten van de heerlijke verzorging, de prachtige omgeving en ook nog een volledige  cursus in Ayurveda en Ayurvedisch koken  krijgt.

Vijf keer een inleiding in Ayurveda door Ayurvedisch therapeute Sylvia Kuperus, gevolgd door een uitgebreid Ayurvedisch menu dat we met Rada samen klaarmaken.
En natuurlijk heerlijk buiten eten aan lange houten tafels in de ondergaande zon.
Hierbij alvast een voorproefje een recept

India deel 1 085

Pudla   (Hartige pannenkoekjes)         (15 stuks)

200 g. kikkererwtenmeel50 g. bloem1 koffielepel komijnzaad¼ koffielepel asafoetida

¼ koffielepel kurkuma

1 koffielepel zout

¼ koffielepel zwarte peper

 

2,5 dl. koud water1 koffielepel geraspte gember2 tomaten, in kleine stukjes

1 rode paprika, in kleine stukjes

handje taugé

ghee om in te bakken

 

Meng kikkererwtenmeel, bloem, komijnzaad, asafoetida, kurkuma, zout en zwarte peper in een kom. Roer er langzaam het water door tot een dik beslag. Door het sap van de tomaten wordt het beslag later dunner.

Roer nu gember, tomaten, taugé en rode paprika door het beslag.

 

Doe een halve eetlepel ghee in een koekenpan en doe er zoveel beslag in dat je een pannenkoekje hebt van 13-15 cm. Bak ze langzaam aan beide zijden goudbruin en knapperig. Snijd ze doormidden voor een handzamer formaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…..

Deel deze pagina