OmgevingHuédour ligt aan de westgrens van de Ardèche, een uur rijden vanaf Le Puy en Velay en twintig minuten vanaf het stadje Langogne. Het dorpje ligt midden in de natuur op het Centraal Massief op een hoogte van 1000 meter. Overdag is het 30°C met altijd een koelere beleving door de berginvloed. ’s nachts kan het soms afkoelen tot 15° C. Raadzaam dus om een lekkere fleece mee te nemen voor de avonden. Het huis wordt nooit warmer dan ca. 22 °C. Het grote voordeel van deze hoge ligging is dat je de verstikkende hitte van het Rhônedal achter je laat alsook het daaraan gekoppelde massatoerisme. Grote 5-sterrencampings en Pizzeria’s zul je hier vergeefs zoeken. Wel zijn er heel veel bossen, wandelpaden (verschillende Grand Randonnées) en klaterende kristalheldere beekjes. Hier stak de beroemde Schotse schrijver Robert Louis Stevenson ( Treasure-Island) met zijn ezeltje Modestine de rivier l’Allier over. Daar is ook een aparte GR van.

Op 20 minuten rijden ligt het stadje  Langogne. Het vervult een streekfunctie en op dinsdag en zaterdag is daar een grote markt. Langogne staat bekend om zijn oude markthal in het centrum, de bric-a-brac-markt op zaterdag en de heerlijke geitenkaas.

De omgeving is bij uitstek geschikt voor sportievelingen en natuurgenieters. Er lopen verschillende GR’s (Grand Randonnés), je kan er zwemmen in de beek (met waterval).  Mountainbikers en race-fietsers kunnen hier hun hart ophalen. Maar ook “gewone” wandelaars kunnen hier geweldige tochten lopen.

 

 

foto