Kookvakantie Udo

Koken, kunst en wandelen

Huédour, Frankrijk

In 1992 kochten we een 350 jaar oude boerderij in het gehucht Huédour in de Ardèche.
In dit bijzondere huis, met eigen bron, broodbakoven en een forse moestuin met vergeten groenten, geven we kooklessen en kunstworkshops.
Huédour is voor ons een plek waar ruimte, rust, respect, humor, creativiteit en de eenvoud van het Franse boerenland samenkomen. Die ingrediënten doen ons iedere zomer beseffen dat we hier zo gelukkig zijn. Aan de reacties gedurende de afgelopen jaren merken we dat mensen dit snappen en het geluk met ons delen.

Wil je een creatieve en/of culinaire of sportieve kookvakantie beleven in Zuid-Frankrijk, die rust en ruimte geeft? Ook deze zomer bieden we weer verschillende cursussen aan.
Je kunt ook als gast komen, dan volg je geen cursus. We heten je hoe dan ook van harte welkom bij ons in Huédour.

Cursussen vinden plaats in de maanden juni t/m september
Voor meer informatie over individuele inschrijvingen kijkt men bij Data en prijzen.

Koken, kunst en wandelen

De cursusweek begint op zaterdag om 17.00 uur en eindigt de daaropvolgende zaterdag om 10.00 uur. De zes dagen daartussenin bieden we elke dag een kook-, kunst-, en/of wandelprogramma aan. Je hebt de vrijheid om die workshop / activiteit te volgen die je leuk vindt. Op dinsdag is, na de hectische “broodbakdag”, een rustiger programma, wat je de gelegenheid geeft erop uit te trekken. ‘s-avonds eten we weer met elkaar

En wat als je nu eens een dag geen zin hebt? Of als je een grote kookliefhebber bent, maar minder houdt van wandelen? Dan is er niets aan de hand. De structuur van de week is los. Je bent niet verplicht om aan alle onderdelen deel te nemen. Wil je een dag alleen zijn om te luieren of de omgeving te verkennen, dan zal niemand je daarop aankijken. Bovendien moet er ook op kunst- en wandeldagen gekookt worden, dus hulp in de keuken is altijd welkom.
Je kunt bijv. wandelen, zwemmen,  race-/tourfietsen of (antiek)markten in de omgeving te bezoeken.

De boerderij biedt ruimte aan 10 tot 12 cursisten. Mensen van alle leeftijden voelen zich thuis in Huédour. Stellen komen graag een weekje langs, maar ook vrijgezellen en alleengaanden weten de weg naar ons te vinden. Als je je voor een cursusweek inschrijft, ontvang je kort voor aanvang een deelnemerslijst. Je zou kunnen poolen. Dat scheelt echt gigantisch in je reiskosten.

Aankomst zaterdag – vertrek zaterdag: 7 overnachtingen, 5 dagen workshop, 1 rustdag op woensdag. Deze weken zijn individueel of als groep te boeken
€ 750,- p.p.p.w., € 45,- p.p.p.w. extra voor sanitair op de kamer. Toeslag 1 persoonskamer € 90,–(week 1 en 4, alleen in voor en na-seizoen mogelijk, in het hoofdseizoen zijn alle kamers op basis van 2 personen per kamer)
Dit is inclusief: 5 kookworkshops, ontbijt, lunch en diner, incl. drankjes bij het eten, incl. ongelimiteerd koffie en thee, excl. borrels voor het avondeten en drankjes na het avondeten. Je kunt ook als gast meekomen. Je neemt dan niet deel aan de workshops maar verblijft bij ons in de boerderij en neemt deel aan alle maaltijden. Kosten voor een gast € 450,–. € 45,- p.p.p.w. extra voor sanitair op de kamer. Toeslag 1 persoonskamer € 90,– (alleen in voor en na-seizoen mogelijk)
Het huis La tante Rose is voor of na de cursusweek te huur als je je verblijf wilt verlengen.

Onderstaande filmpjes geven een sfeerimpressie van de Koken, Kunst en Wandelen week:

 

Dagprogramma koken:

Rond 15:00 uur gaan de kokers de keuken in en wordt mise-en-place gemaakt.
We nemen eerst het menu / de receptuur door. De keuken is Frans-Provençaals afgewisseld met een Thaise of Indiase dag. Voor het eten is er tijd voor een glaasje Pastis en een spelletje jeu de boules.
Om half zeven wordt de laatste hand gelegd aan het diner. Het streven is om voor 7 uur aan tafel te gaan. Met de lekkerste  gerechten en een glaasje rode wijn wordt de dag uitgeluid.

keukenhuedour

De Franse kookstudio, plaats genoeg voor 12 personen.

aantafel
Kookvakantie in Frankrijk

Data 2018

week 26: KKW 1: zaterdag 23 juni – zaterdag 30 juni 2018
week 28: KKW2: zaterdag 7 juli – zaterdag 14 juli 2018
week 32: KKW3: zaterdag 4 augustus – zaterdag 11 augustus 2018
week 37: KKW4: zaterdag 8 september – zaterdag 15 september 2018

Dagprogramma kunst:
Na het ontbijt word je uitgebreid geïnstrueerd door Violet. Tijdens de les, die van 10.00 tot 13.00 uur duurt, kun je met diverse materialen werken: aquarel, gouache, gips, klei, papier-maché enzovoorts. Na de lunch kun je op eigen gelegenheid experimenteren. Aan het eind van de middag is er een nabespreking van wat je die dag hebt geleerd of gedaan.
kunstweek

Violet eigen website bezoeken? Klik op Violet Roest of kijk op Expressie

Dagprogramma wandelen:
Ook kan je elke dag wandelen in de schitterende bergen om ons heen. Er zijn meerdere mooie wandelingen te maken, die je zelfstandig kunt lopen. Lengte varieert van een uur tot een tocht van een hele dag. De keuze is geheel aan jou. Je krijgt van ons een zeer gedetailleerde kaart en een routebeschrijving mee.

In 2012 heeft cursiste Karin Waanders een filmpje gemaakt van een KKW in Huédour.

kunstweek1

eigenwaterbron
Ons eigen bronwater komt uit de muur.


 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina