Kookvakantie Udo

Culinair schrijven met Onno Kleyn

Culinair schrijven met Onno Kleyn: DE GEGEVENS VOOR DE SCHRIJFCURSUS 2020 ZIJN NOG NIET BEKEND

TEKST 2019 : Vijf dagen: 28 juli – 2 augustus

Alweer negen jaar geeft culinair schrijver Onno Kleyn les in het schrijven over eten en drinken. Deze zomer gebeurt dat echter voor het eerst op locatie, in Huédour! Reken op een compacte vierdaagse cursus, met lessen en besprekingen van je eigen werk, afgewisseld met smakelijke bezoekjes aan de markt en een kaasmakerij. Verder geeft Onno twee keer een les over de geschiedenis van de Franse (streek)keukens.

Ruim voor vertrek mag je een groot of enkele kleinere stukken insturen, die de eerste les gezamenlijk besproken worden. Daarna is er tijdens de dagen telkens gelegenheid om je pen te slijpen en je belevenissen, recepten en ideeën in woorden en zinnen te vatten. Via een eigen webforum en de wifi kun je elkaar werk lezen, dus neem vooral je computer mee. (Wie het ouderwets bij pen en papier wil houden is ook welkom hoor.)

De verzorging van de hele week is in de gastronomische handen van Wouter Udo, dus reken er maar op dat we over weinig anders praten dan koken, ingrediënten kiezen en eten. Inspiratie volop!

Onno Kleyn is een van de senioren in het vak van culinair en wijnjournalist, bekend om kennis en zijn specialismen: Frankrijk, Italië en de geschiedenis van gastronomie. Hij schrijft wekelijks twee rubrieken in de Volkskrant. In 2011 startte hij de Academie Culinair Schrijven, waar hij aankomende culinaire talenten begeleidt. Daarnaast geeft hij lezingen en colleges. Kleyn publiceerde al meer dan 40 boeken over wijn en eten. Najaar 2016 verscheen het meer dan 1000 pagina’s tellende De grote Kleyn, culinair compendium en in 2018 Luilekkerland – 400 jaar koken in Nederland, dat hij samen met zijn dochter Charlotte schreef. In mei 2019 komt Italië – mijn verhalen en recepten in de boekwinkel, een persoonlijke zoektocht naar de achtergronden, tradities en eigenzinnigheden van de Italiaanse keuken.

Praktische info:

Aankomst: zondag 28 juli – vertrek vrijdag 2 augustus, na ontbijt

Kosten:

€ 635,- per persoon, op basis van 2 pers. kamer

€ 50,- korting voor een partner die niet deelneemt aan de cursus (mag wel bij hoorcolleges aanwezig zijn, hoor)

Volledige verzorging, 3 maaltijden per dag, thee/koffie overdag en wijn aan tafel inbegrepen.

Lakens zijn aanwezig, handdoeken moet je zelf meebrengen.

Nadere info volgt na opgave.

 

 

 

 

 

Deel deze pagina