Kookvakantie Udo

Accommodatie

Accommodatie

Onze boerderij is gebouwd in 1648 en sinds 1992 in ons bezit. In de loop der jaren hebben we natuurlijk veel verbouwd en het verblijf bij ons is comfortabel eenvoudig. We hebben 4 kamers met eigen douche/wc. Er is verder een aparte badkamer met bad, douche, WC en wastafel. Je mag overigens ook met je eigen tent kamperen. Ons terrein van een ruim halve hectare (0,53 hectare) is groot genoeg. De boerderij en de omgeving vertonen een landelijke boeren charme zonder al te veel toeristische franje.

Er is in de loop van de afgelopen jaren/eeuwen veel aan opgeknapt (we organiseren elk jaar in mei een vrijwilligersweek, de “Klusweek” ), maar de omstandigheden blijven eenvoudig.
We hebben bijvoorbeeld geen zwembad, wel een kristalheldere beek, geen gazon, wel een weiland, geen AGA-fornuis, wel een 6-pitter + een houtgestookt fornuis uit het begin van de vorige eeuw. En een bakkershuisje met een broodbakoven.

vooraanzicht

Voorkant van het huis met de pergola waar we s’ middags lunchen.

terrastanterose

Het terras van Tante Rose, voor het ontbijt met ochtendzon!

keukenhuedour

en de mooiste kookstudio van heel Frankrijk!

Huédour en omgeving

Huédour valt onder de gemeente St. Etienne de Lugdarès en ligt aan de westgrens van de Ardèche, dat is de grens tussen de Ardèche en de Lozère. Het is een uur rijden vanaf Le Puy en Velay en twintig minuten vanaf het stadje Langogne. Het dorpje ligt midden in de natuur op het Centraal Massief op een hoogte van 1000 meter. Overdag is het 30°C met een koelere beleving door de bergwind. ‘s nachts kan het soms afkoelen tot 15° C. Raadzaam dus om een lekkere fleece mee te nemen voor de avonden. Het huis wordt nooit warmer dan ca. 22 °C. Het grote voordeel van deze hoge ligging is dat je de verstikkende hitte van het Rhônedal achter je laat alsook het daaraan gekoppelde massatoerisme. Grote 5-sterrencampings en Pizzeria’s zul je hier vergeefs zoeken. Wel zijn er heel veel bossen, wandelpaden (verschillende Grand Randonnées) en klaterende kristalheldere beekjes. Hier stak de beroemde Schotse schrijver Robert Louis Stevenson ( Treasure-Island) met zijn ezeltje Modestine de rivier l’Allier over. Daar is ook een aparte GR van.

schapenhoeder

Glooiend landschap met schapenhoeder, prachtige wandelingen en rust.

Op 20 minuten rijden ligt het stadje  Langogne. Het vervult een streekfunctie en op dinsdag en zaterdag is daar een grote markt. Langogne staat bekend om zijn oude markthal in het centrum, de bric-a-brac-markt op zaterdag en de heerlijke geitenkaas.

Het weer

De weersvoorspellingen van onze Franse buren zijn feilloos. Zij hebben dan ook een kudde koeien, waaraan ze kunnen zien of de dag van morgen mooi weer brengt. Wijzelf hebben inmiddels meer dan 28 jaar ervaring: door de hoge ligging (1000 m.) is het ’s zomers meestal aangenaam zonnig weer in Huédour, niet te koud en niet te warm. ’s Avonds kan het wel snel afkoelen, dus neem een warme trui mee.

 La Tante Rose (verhuur, gîte)

La Tante Rose is een deel van een oude boerderij uit 1650 en kan buiten de workshops om gehuurd worden.
De gîte is volledig gescheiden van de rest van het huis en heeft een eigen ingang.
Aan de Zuid-Oostkant loop je vanaf de woonkamer zo het terras op, waaromheen tuin en weiland zijn gelegen. Hier staat ook nog het Chalet (een houten huisje) dat eventueel extra erbij gehuurd kan worden. Op terras en weiland schijnt de hele dag de zon.

Het huis bestaat uit twee grote slaapkamers op de begane grond met standaard 2 enkele bedden per kamer. De bedden van 1 kamer zijn zo gemaakt dat je er een 2-persoonsbed van kunt maken. In de 2e slaapkamer staan 2 1-persoonsbedden die niet samengevoegd kunnen worden. Elke kamer heeft zijn eigen douche, toilet en wastafel.
Gaan we de trap op dan vind je op de eerste verdieping  de heerlijke lichte woonkamer met aansluitend het terras. Dit is ook weer begane grond, want het huis ligt op een berg.
In de woonkamer bevindt zich ook het kookgedeelte. De keuken heeft 4 gaspitten, een gasoven, een koelkast met een vriezertje, een koffiezetapparaat, een waterkoker en een vaatwasser.
WIFI aanwezig. Voor radio of TV ben je aangewezen op je laptop of tablet.

Beneden zijn de twee slaapkamers gesitueerd. Tante Rose Rood en Tante Roos Groen.

In Tante Rose Groen zijn de bedden goed tegen elkaar aan te zetten en dan heb je een gewoon twee-persoonsbed.

tanterose1

kamer1

kamer2

Kijk ook op de website van La Tante Rose


 

Deel deze pagina